Golf
Er zijn rond de tachtig golfterreinen in Portugal. Velen zijn ontworpen door beroemde architecten zoals Henry Cotton, Rocky Roquemore en Arnold Palmer. Ze hebben allemaal gemeen dat ze een natuulijke kwaliteit hebben en harmonieus in het landschap integreren.
 
We hebben een selectie van golfterreinen gemaakt, te beginnen vlak bij en vervolgens steeds verder naar beneden richting Lissaon.
 
 • Praia D'El Rey Golf 
  30 min. rijden | Obidos | www.praia-del-rey.com
  Praia D'El Rey ligt tussen de uitgestrekte dennenbossen en golvende duinen, met een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan en de Berlengas eilanden daarbuiten. De 18-holes golfbaan is ontworpen door de beroemde Amerikaanse golf architect Cabell B.Robinson en werd ingehuldigd op 14 juni 1997. Diepe bunkers, glooiende greens en zandduinen in schril contrast met de weelderige fairways, maken het een complete golfuitdaging.

  Praia D'El Rey wordt gerekend tot de beste golfbanen in Europa door Golf World Magazine. 
  Het terrein is een combinatie van zee en -banen holes met een par van 73 en biedt de golfer een unieke ervaring. Spelers zijn verplicht in bezit van een ​​geldig golf handicap certificaat. Minimale handicap eisen zijn mannen 36, dames 36.
   

 • Bom Sucesso Design Golf
  30 min rijden | Bom Sucesso, Óbidos | www.bomsucessogolf.net
  De golfbaan heeft een oppervlakte van meer dan 60 hectare, en ligt aan de oevers van de lagune van Óbidos, heel dicht bij de zee. Het strekt zich uit langs de lengte van de BOM SUCESSO - Architectuur Resort, Leisure & Golf, op een heuvel met een spectaculair uitzicht op de zee en de lagune. Het is aangelegd met weelderige mediterrane vegetatie en af en toe een exotische soorten. Honderden oude olijfbomen zijn geplant, gecombineerd met camelia's, azalea's en magnolia's. Ze maken van deze golfbaan een unieke omgeving, in een combinatie van groen en blauw.

  Het terrein bood een uitstekende gelegenheid om een golfbaan in tegenstelling tot alle andere golfbanen in Portugal en in de wereld te creëren. Het kan de beste golfers uitdagen, terwijl het daarnaast uitstekende omstandigheden voor amateurs verstrekt.
   

 • Royal Obidos
  30 min rijden | Vau Obidos | www.royalobidosgolf.com
  De golfbaan, ontworpen door Seve Ballesteros, is echt veelzijdig; de Championship tees meet 6765 meter, de professionele tees 6525 ms en de gele tees 6.170 meter. Dit betekent dat het zich perfect aanpast aan alle handicaps, voor zowel mannen, als vrouwen. Meerdere 'holes' hebben meren en beken. Ze vormen een risico, maar ook een spectaculaire karakter en schoonheid

  De stijl van de golfbaan kan beschreven worden als een Seaside Heathland course, met brede fairways en glooiende greens.
   

 • Golden Eagle Golf
  30 min rijden | Rio Maior | www.goldeneagle.pt
  Dit is een zeer boeiend en competatieve golfbaan. Ingelijst in een natuurlijk landschap, waar bomen bijna de grenzen van de fairways te raken, Golden Eagle Golf Course dwingt spelers rond acht meren en 87 bunkers van verschillende grootte. Het terrein is ontworpen door de Amerikaanse architect Rocky Roquemore, en beslaat 90 hectare. Het wordt omlijst door een landschap waarin prachtige lokale flora en zachte dennen, decoratieve eucalyptusbomen en acacia's staan . Het ontwerp is kenmerkend voor de moderne Amerikaanse school, waardoor doel golf is het belangrijkste element is. De cursus bedraagt ​​6.200 meter van het kampioenschap tees voor een par 72 (37 + 35).
   
 • Westin Campo Real Golf Resort & SPA
  40 min rijden | Turcifal/Torres Vedras | www.camporeal.pt
  De vermaarde ontwerper Donald Steel creëerde in 2005 een spannende en prachtige par 72 golfbaan met 18 holes. Gelegen in de buurt van de kust loopt het 6.009m door de heuvels van dit ruige terrein. Steile hellingen en beboste valleien geven een reeks uitdagingen om golfers uit te dagen. De eerste negen holes zijn uitdagender. De 17e hole is de meest schilderachtige, met een prachtig uitzicht op het resort en de wijngaard aan het einde van het spel..
Image: