Strand

São Martinho do Porto

Op nog geen 10 km afstand ligt São Martinho do Porto, een gemoedelijk kustplaatsje aan een baai met een lang strand. Door de bescherming van de baai kun je in de zomer altijd lekker en veilig zwemmen.

Achter de baai ligt een prachtig duin- en rotslandschap waar je heerlijk kunt wandelen met enkele indrukwekkende uitzichtpunten.

Nazaré

Houd je van hoge golven dan is het strand van Nazaré aan te raden. Bij Nazaré is zelfs het Guinness-record surfen op de hoogste golf gehaald.
Het kustplaatsje heeft een deel beneden aan het strand en het oude centrum boven op de klif. De twee delen van de stad zijn verbonden door een trammetje.

Foz do Arelho

De schoonheid van het strand van Foz do Arelho ligt in het feit dat er twee verschillende gebieden zijn. Eigenlijk is er het strand aan de oceaan (Praia do Mar) en het strand aan de lagune (Lagoa de Óbidos). De zandvlakte is majestueus en varieert van kiezelstranden en grof tot zeer fijn poeder.
De lagune is verbonden met de oceaan een natuurlijke opening. De hoge getijden zijn mooi en krachtig en ideaal voor watersport.
 

Foto's