Hardlopen

Maart Halve Marathon van Lissabon
Dit evenement heeft als startpunt de 2 km lange brug 'Ponte 25 de Abril'. Het uitzicht vanaf de brug op de stad is de toegang al waard. Na de brug ren je over de de kade, langs de Toren van Belem en eindig je bij het Jerónimos-klooster.  
De Halve Marathon van Lissabon heeft naast de halve marathon een parcours voor grootouders en kleinkinderen (“Passeio MIMOSA Avós e Netos”) en 'mini-athleten' (“Prova Mini Campeões EDP” voor kinderen tussen 6 en 13 jaar). Het is een belangrijk sociaal evenement in de stad met aandacht voor goede doelen en solidariteit. Wij gaan ´m elk geval (weer) rennen, al was het alleen maar voor de cornetto bij de finish.

Een mooie route langs de kust, vanaf het casino in Cascais, langs de kust, naar het Jerónimos klooster.

Mei De 15 van Lissabon
Een run door het centrum van de stad. Extra uitdagend met die heuvels.

Mei Women's Race Lissabon
Dit initiatief, waarvan het belangrijkste doel is om fondsen te werven voor aankoop van materieel voor screening op borstkanker bestaat sinds 2006.
De 'Solidariteit'-marathon is een race alleen voor vrouwen. De 5 km-afstand loopt langs de rivier de Taag, het Museum van de Elektriciteit en eindigt bij de toren van Belem.

Een loop van 15 kilometer door de met fakkels verlichte historische kustplaats Peniche.
 
Oktober Halve en hele marathon van Portugal 
De oktober marathon is het grootste hardloopevenement van Portugal. Naast de maraton en de halve heb je verschillende andere (kortere) afstanden. Er is zoals de naam al zegt veel aandacht voor muziek. Het startpunt van de halve is halverwege de brug Vasco da Gama (17 km lang). De hele start in Cascais. Beide eindigen ze bij de EXPO-gebouwen.
 
November Halve marathon van Nazaré
In november organiseert het kustplaatsje Nazaré sportieve evenementen voor alle leeftijden. Centraal staan de halve marathon en de ´Prova da Natacao´ (zwemwedstrijd).
 
In december biedt de stad de wegen vrij voor een loop van 10 en 21,1 km. Na de start bij de Torem van Belém ren je via het centrum terug en eindig je bij het klooster van Jerónimos. Een mooie loop langs water en historische monumenten.
 
December Leiria Christmas Night Trail

Een parcours van 12 km en 25 kilometer in het donker . De lopers dragen bij aan het goede doel, onder meer in de vorm van een verplichte bijdrage van een kilo voedsel.